Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i načelnik opštine, Darko Tomaš gostovao je u programu RTRS-a, gdje je govorio o presjeku stanja i epidemiološkoj situaciji na području opštine Prnjavor.

Tomaš je potvrdio, da je još jedno lice zaraženo virusom korona, da je novozaraženo lice osoba koja ima više hroničnih oboljenja i koja se liječila u Beogradu.

Tomaš je naglasio, da je mjera karantina uvedena radi zaštite cjelokupnog stanovništva i sprečavanja širenja virusa na zajednicu, te da komfor i interes pojedinca, nikada i nikako ne može biti iznad javnog zdravlja.

„Lokalna zajednica će pomoći privrednim subjektima na području opštine, a ublažavanje mjera ići će postepeno po fazama, od 27. aprila“, rekao je Tomaš.

Jutarnji program RTRS-a

– O presjeku stanja i epidemiološkoj situaciji na području opštine Prnjavor u programu RTRS-a, još jedan slučaj zaraze virusom korona.- Novozaraženo lice osoba koja ima više hroničnih oboljenja i koja se liječila u Beogradu. Prije desetak dana lice došlo na teritoriju opštine, a zadnjih par dana smješteno na Univerzitetsko klinički centar Banjaluka.- Mjera karantina uvedena radi zaštite cjelokupnog stanovništva i sprečavanja širenja virusa na zajednicu. Komfor i interes pojedinca, nikada i nikako ne može biti iznad javnog zdravlja.- Lokalna zajednica će pomoći privrednim subjektima na području opštine.- Ublažavanje mjera postepeno u fazama, od 27. aprila.

Gepostet von Darko Tomaš am Samstag, 25. April 2020