Светом архијерејском литургијом, освећењем три нова звона, поменом и парастосом за погинуле борце данас је на Вучијаку обиљежен Видовдан, крсна слава Спомен храма посвећеном кнезу Лазара. Кум славе и првог звона био је начелник општине Прњавор др Синиша Гатарић, који је и дародавац највећег звона, тешког 500 килограма. „Велика ми је част, што сам имао могућност придарити звоно, бити кум звона и данашње славе. На овај велики хришћански празник осјећам се  срећно и поносно што сам имао прилику да учествујем у свему овоме“, рекао је Гатарић.

Кум другог звона, испред вјерника парохије био је Славиша Миланковић, а Миладин Станић, посланик у Народној Скупштини РС је кум трећег звона и дародавац. Освећење звона и Свету архијерејску литургију предводило је Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем. Након литургије владика Јефрем додијелио је архијерејске грамате начелнику Гатарићу, Миладину Станићу, Славиши Миланковићу и Радојици Кусићу.

Данашње активности организовала је Српска православна црквена општина Кремна и Борачка организација општине Прњавор.Сретен Радишковић, парох кремански је рекао, да је Видовдан слава свих у општини Прњавор, јер је у општини Прњавор подигнут први спомен храм у Републици Српској. Он је истакао, да се велики број вјерника окупио данас у храму, како би увеличали данашње активности.

Видовдан је и крсна слава Војске Републике Српске, рекао је Владо Живковић, предсједник Борачке организације општине Прњавор, те истакао да је данашњи дан прилика да се присјетимо, да је на Видовдан вођена историјска битка, пробој коридора. „За пробој коридора, за битку живота су погинула 63 борца са подручја општине Прњавор, а 113 бораца је рањено. Прњаворски борци су учествовали на главном правцу напада, као и на помоћном. На главном правцу је учествовала јединица „Вукови са Вучијака“ и Прњаворска бригада, а на помоћном 27. Моторизована јединица, посебне јединице Полиције“, рекао је Живковић. Он је нагласио, да је храм на Вучијаку посвећен свим борцима који су дали своје животе за стварање РС, а њих је са подручја општине Прњавор 623.

Обиљежавање Видовдана почело је парастосом и полагањем вијенца на гробу команданта одреда „Вукови с Вучијака“ Вељка Миланковића, а вијенци су положени и на спомен обиљежје у храму на Вучијаку.