Na 7. Međunarodnom rukometnom turniru „Mika 2021“ u Prnjavoru u organizaciji Rukometnog kluba „Sloga“ danas i sutra učestvuju 24 kluba iz više zemalja regiona.

Predsjednik kluba i Organizacionog odbora turnira Vlado Šljivić rekao je u izjavi Srni da turnir koji je od velikog značaja za opštinu Prnjavor i sam klub polako prerasta u tradiciju čuvajući uspomenu na Miroslava Miku Mikerevića, koji je prije smrti najviše doprinio razvoju ovog sporta u Prnjavoru.

 „Naredne godine kada slavimo pet decenija postojanja postavili smo pred sebe veće zadatke, jedan od njih je da pokušamo osvojiti Drugu ligu kako bismo ušli u viši rang takmičenja“ , izjavio je Šljivić.

Generalni pokrovitelj ovog dvodnevnog turnira je opština Prnjavor.

Načelnik opštine Darko Tomaš je nakon zvaničnog otvaranja turnira rekao da broj okupljenih ekipa sam po sebi dovoljno govori o značaju turnira, prijateljskim vezama koje je klub iz Prnjavora uspostavio sa klubovima u okruženju.

On kaže da je to jedna lijepa manifestacija koju treba nastaviti održavati i u godinama koje dolaze, a da pri tome podrška opštine neće izostati.

Na turniru su danas predviđena takmičenja za 12 ekipa u kategoriji dječaka uzrasta 2005. i 2006. godište, dok su sutra na rasporedu utakmice za  12 klubova u kategoriji 2007. i 2008. godište.

Miroslav Mikerević će ostati zapamćen po tome što je u aprilu 1992. godine spasio 38 srpskih vojnika zarobljenih u vojnom objektu „Rabić“ kod Dervente bez upotrebe sile, metka ili žrtve, za šta je odlikovan najvišim vojnim priznanjem Republike Srpske – ordenom Milana Tepića.

SRNA