На 7. Међународном рукометном турниру „Мика 2021“ у Прњавору у организацији Рукометног клуба „Слога“ данас и сутра учествују 24 клуба из више земаља региона.

Предсједник клуба и Организационог одбора турнира Владо Шљивић рекао је у изјави Срни да турнир који је од великог значаја за општину Прњавор и сам клуб полако прераста у традицију чувајући успомену на Мирослава Мику Микеревића, који је прије смрти највише допринио развоју овог спорта у Прњавору.

 „Наредне године када славимо пет деценија постојања поставили смо пред себе веће задатке, један од њих је да покушамо освојити Другу лигу како бисмо ушли у виши ранг такмичења“ , изјавио је Шљивић.

Генерални покровитељ овог дводневног турнира је општина Прњавор.

Начелник општине Дарко Томаш је након званичног отварања турнира рекао да број окупљених екипа сам по себи довољно говори о значају турнира, пријатељским везама које је клуб из Прњавора успоставио са клубовима у окружењу.

Он каже да је то једна лијепа манифестација коју треба наставити одржавати и у годинама које долазе, а да при томе подршка општине неће изостати.

На турниру су данас предвиђена такмичења за 12 екипа у категорији дјечака узраста 2005. и 2006. годиште, док су сутра на распореду утакмице за  12 клубова у категорији 2007. и 2008. годиште.

Мирослав Микеревић ће остати запамћен по томе што је у априлу 1992. године спасио 38 српских војника заробљених у војном објекту „Рабић“ код Дервенте без употребе силе, метка или жртве, за шта је одликован највишим војним признањем Републике Српске – орденом Милана Тепића.

СРНА