Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš otvorio je danas 17. Međunarodni tekvondo turnir na kojem učestvuje 300 takmičara iz pet zemalja regiona.

Tomaš je rekao da je Prnjavor, zahvaljujući velikom angažmanu Tekvondo kluba /TK/ “Prnjavor”, postao regionalni centar tekvondoa.

“Zahvalni smo TK `Prnjavor` koji ulaže mnogo napora da ovaj sport održi na visokom nivou, i to ne samo u Prnjavoru već i u Republici Srpskoj”, istakao je Tomaš.

On je kao pokazatelj važnosti današnjeg turnira za lokalnu zajednicu naveo podatak da je ovo prva manifestacija u kalendaru dešavanja povodom obilježavanja 24. marta – Dana opštine.

Tomaš je najavio održavanje niza zanimljivih događaja u narednih petnaestak dana.

“Kalendar događaja se zadnjeg dana marta završava izlaskom na Lipe, na Motajicu, pa je ovo prilika da sugrađane pozovemo da prisustvuju predviđenim događajima, da budemo zajedno i da na lijep način obilježimo Dan opštine”, rekao je Tomaš.

Predsjednik TK “Prnjavor” Branislav Njegovan izjavio je Srni da ovaj sportski kolektiv ove godine proslavlja 25 godina rada i da je to dodatni motiv da se klub danas predstavi u što boljem svjetlu, a istovremeno na najbolji način prezentuje Prnjavor kao opštinu domaćina.

“Danas smo okupili 35 klubova iz pet zemalja, imamo 300 takmičara što je zavidan broj za jedan ovakav sportski događaj. Kao domaćini nadamo se da će takmičenje proteći u najboljem redu, da će naši gosti biti zadovoljni, sa lijepim iskustvima i utiscima”, rekao je Njegovan, koji je i predsjednik Tekvondo saveza Republike Srpske.

Prošlogodišnju pobjedničku titulu turnira brani TK “Sloga” iz Doboja.

Nenad Jerinić iz ovog kluba ocijenio je da je organizacija turnira kao i svake godine dobra.

“Prošle godine smo bili prvi, pokušaćemo da ponovimo isti ili barem ostvarimo približan rezultat”, kaže Jerinić

Nijaz Džaka iz TK “Tornado” Sarajevo kaže da ova ekipa uvijek dolazi i dolaziće i ubuduće na prnjavorski turnir.

“Zahvaljujem organizatoru, jer je djeci uvijek lijepo. Potrudićemo se da se što bolje predstavimo, ali rezultat nam nije prioritet. Dolazimo sa mladom ekipom, čiji članovi ele da se druže, putuju i stiču nova poznanstva”, izjavio je Džaka.

Tekvondo majstor iz Srbije Nenad Vrekić kaže da sa svojim timom u Prnjavor dolazi svih 17 godina, koliko se turnir održava.

“Organizacija turnira je dobra. Nadam se da ćemo imati dosta rezultatskog uspjeha kao i do sada, ali tu smo i da se družimo i uspostavljamo nove veze”, rekao je Vrekić.

Takmičenje u Sportskoj dvorani “Sloga” odvija se u pet starosnih kategorija, a završetak 17. “Prnjavor opena” i proglašenje pobjednika najavljeni su za kasne večernje časove.

SRNA, T.S.