U Prnjavoru je počeo 19. Međunarodni tekvondo turnir „Prnjavor open“ na kojem učestvuje više od 200 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Domaćin jednog od najmasovnijih sportskih takmičenja u Prnjavoru je Tekvondo klub „Prnjavor“ , a upriličen je kao dio programa obilježavanja Dana opštine, 24. marta.

Predsjednik kluba Branislav Njegovan izrazio je zadovoljstvo odzivom klubova na ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju.

„U Prnjavoru je danas više od 212 takmičara iz 16 klubova i pet država. Nadam se da ćemo kao i ranijih godina opravdati ulogu domaćina, da će svi takmičari iz našeg grada ponijeti lijepa iskustva“ , rekao je Njegovan za Srnu.

Njegovan, koji je i predsjednik Tekvodno saveza Republike Srpske, napomenuo je da je turnir u Prnjavoru dobra proba za reprezentativce BiH pred Evropsko prvenstvo u Rumuniji od 24. do 30. aprila i izrazio uvjerenje da će oni opravdati očekivanja.

Jedan od bh reprezentativaca je i član TK „Prnjavor“ David Stanišić koji kaže da su u toku intenzivne pripreme, iako u otežanim uslovima jer Prnjavor nema dvoranu specijalizovanu za borilačke vještine.

„Treniramo u dvorani Osnovne škole ‘Nikola Tesla’ u kojoj je podloga tvrđa od uobičajene za ovaj sport, ali to nas neće omesti da se borimo za medalje“ , rekao je Stanišić.

Na Prvenstvu u Rumuniji učestvovaće još dvoje članova TK „Prnjavor“ Dušan Domuz i Jovana Njegovan.

Otvaranju turnira prisustvovao je predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić.

Simić je istakao da je Prnjavor danas grad sporta, da je veliko zadovoljstvo na jednom mjestu pozdraviti više od 200 mladih ljudi i uputio čestitke Tekvondo klubu  „Prnjavor“ na sjajnoj organizaciji.

Cjelodnevno takmičenje odvijaće se u borbama i formama u tri starosne kategorije. Turnir u Prnjavoru uvršten je u kalendar TS RS i TS BiH.

Srna T.S.