Na “Igrama bez granica” sportsko-zabavnoj manifestaciji održanoj danas u Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Prnjavoru takmičilo se 470 mališana podijeljenih u 47 ekipa.

Prvo mjesto u kategoriji prvih i drugih razreda osvojila je ekipa “Štrumpfova”, kod trećih i četvrtih razreda najuspješniji su bili “Vrapci i Vilenjaci”, u kategoriji petih i šestih razreda “Svemirci”, a ekipa “Kamikaze” najuspješnija je od ekipa sastavljenih od učenika sedmih, osmih i devetih razreda.

U takmičenju su  učestvovali osnovci iz obje gradske škole, a  cilj igara je bio da dođe mnogo mališana, da svima bude lijepo, da budu nasmijani, istakla je koordinator projekta  Željka Gajić.

“Sve prijavljene ekipe su se pojavile što je za svaku pohvalu. Djeca su donijela i navijačke transparente, bili su dobro raspoloženi. ‘Igre bez granica’ su osmišljenje upravo za ovakve prilike, igre su zabavne, a kod djece je bitno da su dobri drugari, da rade timski, ne očekuju se od njih neke posebne vještine jer se radi o spacifičnim i zabavnim igrama koje svi vole” , rekla je Gajićeva.

Naglasila je da su ove igre za svu djecu i da su se kod organizacije, kao što i sam naziv manifestacije kaže, potrudili da granica ne bude ni kada se misli na teritorijalni ili regionalni dio.

“Ponosni smo što i na svakom događaju imamo goste u revijalnom dijelu, a to su djeca sa poteškoćama u razvoju koja se i takmiče. Naši gosti u Prnjavoru bili su štićenici Dnevog centra ‘Neven’ sa njihovim trenerom Boškom” , rekla je  Gajićeva.

Zadovoljstvo masovnim odzivom i djece i roditelja na “Igrama bez granica“, iskazao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

 

“Ideja je bila da jedan ovako lijep događaj koji smo primijetili u decembru u Banjaluci  dovedemo i u Prnjavor. Mislim da je sve danas viđeno opravdalo sva očekivanja i da su mališani sa ovog događaja otišli radosni i sa osmijehom jer nam i jeste bio cilj da priredimo jednu aktivnost koja je vezana samo za najmlađe” , rekao je Tomaš.

 

 

Iz OŠ “Nikola Tesla” koja je bila domaćin takmičenja,  učestvovale su 24 ekipe, dok su iz  Osnovne škole “Branko Ćopić” učestvovale 23 ekipe.