Učenici Muzičke škole „Konstantin Babić“ u Prnjavoru sinoć su održali koncert povodom Dana škole na kojem su predstavili rad u proteklih godinu dana.

V.d. direktora škole Tina Raković rekla je u izjavi novinarima da je koncert povodom Dana škole jedan od najsvečanijih u toku godine kojim se ujedno  obilježava i datum rođenja srpskog kompozitora čije ime škola nosi.

„Drago nam je da su naši mladi talenti prepoznati gdje god nastupaju i da imaju priliku pokazati umijeće sviranja na različitim instrumentima. Upravo je večeras publika mogla na jednom mjestu čuti i vidjeti neke od učenika koji su ranije dobili priznanja“, rekla je ona.

Koncertu  je prisustvovala i Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske .

Ona je istakla da je posebno interesantno što Muzička škola  u Prnjavoru ima veliki broj učenika.

„Oko 200 učenika u osnovnoj i 30 u srednjoj školi s jedne strane govori koliko su prosvjetni radnici ove škole posvećeni radu sa mladima, a s druge koliko su građani zainteresovani da njihova djeca pohađaju Muzičku školu jer znamo da ovaj vid obrazovanja nije obavezan, ali jeste značajna i važna nadogradnja“ , rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je naglasila da je pokazatelj odličnog rada škole što je pohađaju i učenici iz susjednih mjesta, a ne samo Prnjavora.

Jedan od učesnika u večerašnjem slavljeničkom koncertu bio je i učenik trećeg razreda srednje Muzičke škole Smajo Delić, koji je osnovnu školu završio u Tesliću.

„Sa muzikom nisam imao velikog iskustva ranije. Unazad tri godine  zahvaljujući našim profesorima ozbiljno se pripremamo, učestvujemo na raznim koncertima, mislim da možemo još dosta postići“, kaže ovaj mladić koji svira tri instrumenta – klavir, gitaru i harmoniku.

U povodu Dana škole uručena su priznanja učenicima i profesorima koji su ostvarili posebne rezultate na kraju prošle školske godine, kao i zahvalnice načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i Muzičkom pedagoškom zavodu za podršku koju pružaju radu i djelovanju Muzičke škole.

Srna T.S.