У сали Скупштине општине Прњавор данас су потписани уговори о додјели подстицајних средстава за самозапошљавање младих кроз “start up” предузетништво за 2022. годину, за шта је Општина Прњавор издвојила укупно 30.000 КМ.

Уговори су закључени са четири Корисника средстава који испуњавају све услове прописане јавним позивом, а то су Младенка Пиљагић из Велике Илове, која ће средства уложити у отварање аутопраоне, Жељана Пакушевски, чија је пословна идеја отварање козметичког салона, а Бранко Симић из Доње Илове и Марко Пушић из Хрваћана отварају своје аутосервисе.

Укупан износ новчаних средстава који ће бити исплаћен појединачно сваком од корисника је 6.000 КМ и намијењен је за набавку опреме, машина, алата и/или репроматеријала, уређење и опремања пословних простора, за трошкове пословања (регистрација, таксе, закупнина, трошкови комуналних услуга и други трошкови везани за обављање занатско-предузетничке дјелатности), као и за уплате пореза и доприноса на плате.

Потписници уговора изразили су захвалност начелнику општине, Дарку Томашу на подршци која ће им много значити на самом почетку пословања.

Општина Прњавор је и у ранијем периоду реализовала сличне пројекте у сарадњи са УНДП-ом.

Начелник општине, Дарко Томаш честитао је потписницима на покретању властите дјелатности, те изразио захвалност свим одборницима који су подржали овакву одлуку, додавши да је сама иницијатива била од одборника Мирка Буквића, амандманом да се поменута средства издвоје за поменуте сврхе у текућој години.