Milana Miodanić, Pavle Marinković i Nikolija Vuković proglašeni su za tročlano predsjedništvo 11. „Konferencije beba“  u Prnjavor..

Milana Miodanić rođena prije 15 dana proglašena je za najmlađu bebu, dok je Nikolija Vuković koja ima još tri brata ovogodišnja beba sa najviše braće i sestara.  Pavle Marinković rođen 18. jula prošle godine najstarija je beba i ujedno i pobjednik trke beba u puzanju.

Na „Konferenciji“ je bilo prijavljeno ukupno 25 beba.

Milanina majka Jelena Miodanić kaže da podržava održavanje manifestacija na kojima se promoviše roditeljstvo, posebno jer i sama potiče iz višečlane porodice.

„Pobjedu smo na neki način očekivali jer je Milana rođena 10. juna, odnosno prije samo 15 dana“ , rekla je ona.

Duško Vuković,  otac bebe sa najviše braće i sestara,  kaže da rado dolazi na „Konferenciju beba“  koja je prilika za lijepo druženje.

„Ima puno djece, omladine, veselo je. Dolazio sam sa sinovima pet – šest puta, učestvovao u takmičenju u brzini presvlačenja“ , kaže Vuković.

Na večerašnjoj manifestaciji održano je i takmičenje tata u brzini presvlačenja bebe, a nagradu u ovoj kategoriji  odnio je Miloš Stjepanović, tata male Sofije.

„Konferencija beba“ održana je u saradnji lokalne zajednice sa Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić izrazio je posebnu zahvalnost svim roditeljima koji su sa mališanima došli da podrže ili učestvuju u manifestaciji.

On je uputio čestitke pobjednicima u takmičenjima i tročlanom predsjedništvu uz želju da u narednim godinama bude prisutno  još više djece. 

SRNA/T.S.