Милана Миоданић, Павле Маринковић и Николија Вуковић проглашени су за трочлано предсједништво 11. „Конференције беба“  у Прњавор..

Милана Миоданић рођена прије 15 дана проглашена је за најмлађу бебу, док је Николија Вуковић која има још три брата овогодишња беба са највише браће и сестара.  Павле Маринковић рођен 18. јула прошле године најстарија је беба и уједно и побједник трке беба у пузању.

На „Конференцији“ је било пријављено укупно 25 беба.

Миланина мајка Јелена Миоданић каже да подржава одржавање манифестација на којима се промовише родитељство, посебно јер и сама потиче из вишечлане породице.

„Побједу смо на неки начин очекивали јер је Милана рођена 10. јуна, односно прије само 15 дана“ , рекла је она.

Душко Вуковић,  отац бебе са највише браће и сестара,  каже да радо долази на „Конференцију беба“  која је прилика за лијепо дружење.

„Има пуно дјеце, омладине, весело је. Долазио сам са синовима пет – шест пута, учествовао у такмичењу у брзини пресвлачења“ , каже Вуковић.

На вечерашњој манифестацији одржано је и такмичење тата у брзини пресвлачења бебе, а награду у овој категорији  однио је Милош Стјепановић, тата мале Софије.

„Конференција беба“ одржана је у сарадњи локалне заједнице са Министарством за породицу, омладину и спорт Републике Српске.

Предсједник Скупштине општине Прњавор Жељко Симић изразио је посебну захвалност свим родитељима који су са малишанима дошли да подрже или учествују у манифестацији.

Он је упутио честитке побједницима у такмичењима и трочланом предсједништву уз жељу да у наредним годинама буде присутно  још више дјеце. 

СРНА/Т.С.