Reprezentativac Beogradskog trkačkog kluba, Milan Mitrović i atletičarka Banjalučkog atletskog kluba, Lucia Kimani, pobjednici su 22. Međunarodne ulične trke u Prnjavoru “Prnjavor 2021”.

„Ovo je već peta godina kako učestvujem u ovoj manifestaciji. Pripreme su bile veoma naporne, ali se na kraju sav trud isplatio, što je pokazao i moj današnji rezultat“ kazala je Lucia, koja je kroz cilj prošla sa rezultatom od 18:57 minuta na 5000 metara.

Milan Mitrović, atletičar iz Srbije, ove godine je prvi put učestvovao u Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru, sa rezultatom od 15:21 minuta. „Prije svega želio bih da se zahvalim organizatorima ove manifestacije i da uputim čestitke svim učesnicima sa kojima sam vodio borbu do kraja. Veoma sam zadovoljan i sretan zbog ostvarenog rezultata“.

Drugo i treće mjesto u utrci na 5000 metara u ženskoj kategoriji osvojile su Sara Tešić i Jelena Kosić, dok su u muškoj kategoriji ista zauzeli Miloš Krstić i Nikola Pejčić.

Međunarodnu uličnu trku u Prnjavoru, koja drugu godinu ima status pet zlatnih zvjezdica potvrđenih od strane Evropske atletske asocijacije, podržalo je i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

“Ovo je jedna od rijetkih trka u BiH koje imaju rang od pet zlatnih zvjezdica i lokalna vlast će nastaviti da ulaže u organizaciju kako bi se održao ovaj standard. U Prnjavoru je danas bila odlična atmosfera i promocija atletike na vrhunskom nivou sa vrhunskim atletičarima. Trka dodatno dobija na značaju jer ima i humanitarni karakter”, izjavio je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Predsjednik Atletskog kluba „Prnjavor“ i domaćin Željko Petrović kaže da je dovoljno vidjeti spisak učesnika da se izvede zaključak kakav je kvalitet imala trka i kolika je bila masovnost.

Sva sredstva prikupljena od humanirane akcije namijenjena su za pomoć Udruženju roditelja djece sa poteškoćama u razvoju „Neven“ iz Prnjavora.

Čestitamo svim učesnicima, pobjednicima i organizatoru 22. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2021” i vidimo se i do godine.