Репрезентативац Београдског тркачког клуба, Милан Митровић и атлетичарка Бањалучког атлетског клуба, Луциа Кимани, побједници су 22. Међународне уличне трке у Прњавору “Прњавор 2021”.

„Ово је већ пета година како учествујем у овој манифестацији. Припреме су биле веома напорне, али се на крају сав труд исплатио, што је показао и мој данашњи резултат“ казала је Луциа, која је кроз циљ прошла са резултатом од 18:57 минута на 5000 метара.

Милан Митровић, атлетичар из Србије, ове године је први пут учествовао у Међународној уличној трци у Прњавору, са резултатом од 15:21 минута. „Прије свега желио бих да се захвалим организаторима ове манифестације и да упутим честитке свим учесницима са којима сам водио борбу до краја. Веома сам задовољан и сретан због оствареног резултата“.

Друго и треће мјесто у утрци на 5000 метара у женској категорији освојиле су Сара Тешић и Јелена Косић, док су у мушкој категорији иста заузели Милош Крстић и Никола Пејчић.

Међународну уличну трку у Прњавору, која другу годину има статус пет златних звјездица потврђених од стране Европске атлетске асоцијације, подржало је и Министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске.

“Ово је једна од ријетких трка у БиХ које имају ранг од пет златних звјездица и локална власт ће наставити да улаже у организацију како би се одржао овај стандард. У Прњавору је данас била одлична атмосфера и промоција атлетике на врхунском нивоу са врхунским атлетичарима. Трка додатно добија на значају јер има и хуманитарни карактер”, изјавио је Дарко Томаш, начелник општине Прњавор.

Предсједник Атлетског клуба „Прњавор“ и домаћин Жељко Петровић каже да је довољно видјети списак учесника да се изведе закључак какав је квалитет имала трка и колика је била масовност.

Сва средства прикупљена од хуманиране акције намијењена су за помоћ Удружењу родитеља дјеце са потешкоћама у развоју „Невен“ из Прњавора.

Честитамо свим учесницима, побједницима и организатору 22. Међународне уличне трке “Прњавор 2021” и видимо се и до године.