Међународни дан дјетета – 20. новембар обиљежава се широм свијета активностима усмјереним на промоцију и заштиту права дјетета, с циљем бољег разумијевања, прихватања и добробити све дјеце.

У ОШ „Бранко Ћопић“ у Прњавору руководство школе, учитељи и ученици на секцији Домаћинство овај дан обиљжили су слатком манифестацијом гдје су заједно пекли палачинке.

„Секција Домаћинство у нашој школи броји око 40 ученика од првог до петог разреда и ово је једна практична секција на којој ће дјеца научити много тога што ће им бити потребно кроз живот“, рекла је директорица ОШ „Бранко Ћопић“, Јасмина Малешевић.

Весна Шушак-Гајић, учитељица која води секцију Домаћинство истиче да су дјеца много заинтересована за ову секцију која се одржава сваког петка, те да јој присуствује све више и више ученика. „Поводом 20. новембра међународнг дана дјетета, дошли смо на идеју печења палачинака и одлучили да на овај начин почастимо нашу дјецу.“

 Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш похвалио је руководство школе и учитеље за идеју и организовање овакве манифестације коју су уклопили у дане обиљежавања дјетета и дјечијих права. „Обиљежавање овог дана јесте вријеме да подсјетимо на права дјеце и све оно што промовише значај дјетета данас. Секција Домаћинство и ова данашња манифестација су одлична мотивација дјеци и требала би бити примјер и другим школама“, рекао је Томаш.