Комунално предузеће „Парк“ а.д. Прњавор добило је данас од Општине Прњавор на употребу 74 нова контејнера за одлагање мјешовитог отпада. Контејнери ће бити распоређени  углавном у градској зони, односно у зони заједничке комуналне потрошње, као и на  другим локацијама гдје се укаже потреба за истима.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш подсјетио је, да је један од највећих проблема на подручју града и општине управо проблем неодговарајуће опреме коју посједује Комунално предузеће „Парк“. „Наш највећи приоритет у наредном периоду јесте рјешавање  проблема овог предузећа. Успјели смо из средстава од прошле године набавити 74 нова контејнера који ће бити распоређени у самом граду. Дио старих контејнера који су у добром стању биће дати мјесним заједницама на употребу, а буџетом за следећу годину обезбједићемо средства за набавку бар још 70 контејнера како би проблем сакупљања отпада био ријешен и по мјесним заједницама“.

 

Томаш је подсјетио, да су у Прњавору   2005. године,  последњи пут купљени нови контејнери, и то у упола мањем броју.

 

 

 

Начелник Томаш  је такође најавио, да је расписан тендер за набавку два камиона за одвоз отпада. „Тендер је отворен 4. јануара , изабран извођач, у току је 15 дана жалбеног рока и 20. јануара биће потписан уговор о куповини два камиона, чиме би се, уз набавку нових контејнера, значајно побoљшали услови  рада Комунално предузећа “ Парк““.