Општинска управа општине Прњавор у сарадњи са Министарством за породицу, омладину и спорт Републике Српске, у суботу 30. јуна, у парку код Центра за културу,  организује манифестацију под називом „Конференција беба“.

Програм почиње у 18:00 часова, када ће родитељи моћи регистровати бебе рођене у периоду од 2. јула 2017. године до 29. јуна 2018. године. Приликом регистрације потребно је показати на увид родни лист или неки други доказ о старости дјетета.

У 18:30 часова слиједи обраћање организатора, те забавни и такмичарски дио програма. Тате беба ће се такмичити у пресвлачењу пелена, а бебе у пузању. Пријатељи „Конференције беба“, компаније „Лебурић комерц“ и „Беби шоп“, обезбиједили су поклоне за побједнике у такмичењима. За учешће у такмичењу тата у пресвлачењу пелена потребно је припремити дјечија колица.

На крају манифестације биће изабрано трочлано предсједништво, које чини најмлађа, најстарија и беба са највише браће и сестара. Новчане награде за најбебе уручиће начелник општине Прњавор.

У случају лоших временских прилика, манифестација ће бити одржана у Центру за културу.