Јелена Гајић из Атлетског клуба “Прњавор” и Осман Јунузовић из Атлетског клуба “Добој-Исток” побједници су 21. Међународне уличне трке одржане данас у Прњавору.

У главној трци друго мјесто код мушкараца припало је Стефану Ћуковићу из Атлетског клуба “Сарајево”, а треће Белмину Мркановићу члану клуба “Добој-Исток”, док је код жена друго мјесто заузела Слађана Стаменковић из “Црвене звезде” из Београда, а треће Лусиа Кимани из Бањалуке.

Јунузовић је у изјави Срни рекао да му је драго што се након паузе од двије године и то побједом поново вратио на стазу у Прњавору.

“Од самог почетка сам успио да наметнем тежак ритам, али који мени одговара и до краја трке задржати предност” , рекао је Јунузовић.

Прњаворчанка Јелена Гајић каже да су трка и конкуренција били добри, а стаза изузетно захтјевна.

“Било је тешко надати се побједи, али упркос свему успјела сам по први пут да се домогнем побједе у сениорској конкуренцији. Велика је привилегија, част и задовољство бити први у свом граду, посебно у дисциплини у којој иначе не наступам”, рекла је Гајићева Срни.

Међународној уличној трци у Прњавору присуствовао је и предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић који је организатору трке Атлетском клубу “Прњавор” упутио ријечи захвалности на успјешно реализованој спортској манифестацији.

“У вријеме пандемије када имамо многа ограничења велико је задовољство када се атлетска такмичења реализују. Захваљујемо Жељку Петровићу и његовом тиму што су смогли снаге да по 21. пут организују трку”, рекао је Ивичић.

И начелник општине Прњавор Дарко Томаш, као генерални покровитељ уличне трке, упутио је честитке Атлетском клубу “Прњавор” који је упркос потешкоћама због вируса корона и након седам мјесеци одгађања успио организовати спортски догађај који сваке године окупља велики број такмичара.

“Ово је један од ријетких спортских догађаја који је организован у нашој општини ове године. Иако није одржан у марту када је било планирано значај ове манифестације није умањен, посебно имајући у виду да трка има статус пет звјездица Европске атлетске федерације” , рекао је Томаш.

Предсједник клуба “Прњавор” Жељко Петровић каже да је задовољан што су успјели да организују трку у тренутним условима.

“Имали смо више од 100 такмичара у главним тркама, а доста дјеце смо имали у пратећим школским и цицибан тркама. У садашњим условима у којима живимо и радимо направили смо изузетно добру спортску приредбу” , рекао је Петровић.

Он је изразио задовољство и побједом Јелене Гајић јер, како је подсјетио, у протеклих 10 година нико од атлетичара из Прњавора није успио да побиједи у трци на 5.000 метара.

На 21. Међународној уличној трци у Прњавору учествовали су атлетичари из Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

Главним тркама претходила су такмичења ученика основних школа од првог до деветог разреда, средњих школа, цицибана и ветерана. Све трке су одржане уз поштовање прописаних мјера Института за јавно здравство Републике Српске.

Главни спонзор трке је предузеће “Комерц мали” из Прњавора.

СРНА, Т.С.

There are no comments yet.

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).