Атлетичарка Јелена Гајић и тенисер Дражен Петровић на вечерашњој манифестацији „20.  Избор спортисте године“ проглашени су за најбоље спортисте општине Прњавор у 2020. години.


У конкуренцији за најбољу спортисткињу осим Гајићеве биле су одбојкашица Дајана Петровић, џудисткиња Милица Крајишник, теквондоисткиња Јована Његован и боксерка Татјана Дринић. Поред Дражена Петровића за титулу најбољег спортисте општине Прњавор борили су се и фудбалер Данко Сегић, кошаркаш Дејан Јовановић, рукометаш Никола Дујаковић, теквондоиста Бојан Малешевић, кик боксер Слађан Остојић, каратиста Славиша Подгорац, шахиста Симо Ђурић, атлетичар Никола Петровић , боксер Филип Бурић и џудиста Дејан Милијаш.
До титуле најбоље спортисткиње у прошлој години Јелена Гајић је дошла као побједница Купа Европе у Скопљу у трци на 800 метара, такође je и вицешампионка европског такмичења у Бугарској у трци на 800 метара. Гајићева је такође и вишеструка првакиња Републике Српске и БиХ на 400 и 800 метара. У прошлој години три пута је поправљала сениорски дворански рекорд БиХ у трци на 800 метара који сада износи 2 минута, 6 секунди и 66 стотинки. У Румунији у Клужу на првенству Балкана освојила је 4. мјесто.


„Захваљујем се начелнику општине који ми је омогућио одлазак на све досадашње припреме и имао слуха за све моје досадашње резултате. Без ове подршке сигурно не бих могла наставити темпом којим сам радила нити ићи на такмичења. Прошле године сам имала јако добру сезону, неколико пута сам оборила рекорд БиХ који је до тада био стар 36 година“ , рекла је Гајићева.
За младог прњаворског тенисера Дражена Петровића 2020. година изузетно је била успјешна. Годину је завршио као првак Републике Српске и БиХ у сениорској конкуренцији, а завидне резултате остварио је на АТФ турнирима у Мостару и на Златибору, док је на ОТК турниру у Београду освајач другог мјеста
Петровић је рекао да је вечерашња награда круна једне успјешне године.


На манифестацији су проглашени и најперспективнији спортисти, гдје су у конкуренцији њих дванаест, за најперспективније проглашени атлетичари Јована Радуловић и Филип Радуловић. Награда је додијељена и за најуспјешније младе спортисте, ове титуле такође су понијели атлетичари Кристина Стојковић и Дамјан Грумић.
Додијељена су и посебна признања и то Милану Косићу као најуспјешнијем рекреативцу, џудистима Николи Моравцу и Дарији Стојановић за врхунски спортски резултат остварен изван општине Прњавор, као и јубиларне награде спортском клубу “Први корак“ за 10 година постојања и одбојкашком клубу „Укрина“ за четири деценије рада.


За најуспјешније екипе у индивидуалном спорту проглашен је Атлетски клуб „Прњавор“, а у колективном спорту Кошаркашки клуб „Младост булдогс“ .
Организатор и домаћин вечерашње манифестације „20. Избор спортисте године“ била је општина Прњавор. Начелник општине Дарко Томаш честитао је свим награђенима на постигнутим резултатима током прошле године.


„Посебне честитке Јелени и Дражену јер су њихови резултати били најбољи не само на подручју наше општине него у БиХ, што их је и квалификовало за ову награду. Увјерен сам да ће сви ови спортисти, који су и добри људи, ученици и студенти, бити одличан узор младим генерацијама које долазе“ , рекао је Томаш.
Toмаш је подсјетио да је општина Прњавор нацртом овогодишњег буџета за потребе спорта предвидјела 350.000 КМ чиме настоји дати додатни импулс развоју спорта.


Манифестацију је пропратило и гласање публике на „Фејсбук“ профилу начелника општине, а награду са највише гласова и поклон бон продавнице спортске опреме „Јувента“ у износу од 300 КМ добила је џудисткиња Тамара Самарџић. Друго мјесто и поклон бон у вриједности 300.00 КМ који је обезбједила ЗТР „R-Mobil“ освојио је каратиста Борис Ђурђевић.
Tакође сви номиновани спортисти награђени су са бесплатном шестомјесечном чланарином у теретани „Мис фитнес“.