Станица полиције Прњавор, која организационо припада Полицијској управи Бањалука, ради добар посао, стање јавног реда и мира и безбједности је на задовољавајућем нивоу, укупан број кривичних дјела је у опадању, а и по питању саобраћаја стање је доста добро, рекао је јуче током посјете општини Прњавор министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Лукач је у изјави новинарима рекао да је сарадња са општином Прњавор одувијек на добром нивоу и напоменуо да је у завршној фази реализација заједничког пројекта видео-надзора на постављању 46 камера које ће допринијети безбједности на подручју општине.

“Једно кривично дјело лица које је дошло ван подручја општине Прњавор биће ријешено управо захваљујући постављеном видео-надзору, што говори о томе колико овај вид надзора доприноси безбједности грађана и њихове имовине”, истакао је он.

Лукач каже да је са начелником општине договорено да помогне код преноса власништва са општине на МУП једног објекта који већ користи Полицијска станица Прњавор.

“У наредном периоду ћемо упутити захтјев општини, а Скупштина општине би требала донијети одлуку да се власништво пренесе у надлежност Станице полиције. Овај објекат ће послужити за обуку и бољу функцију полиције у Прњавору”, рекао је Лукач.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је укупна вриједност пројекта видео-надзора у Прњавору 290.000 КМ, а на 23 локације на подручју општине биће постављено укупно 46 камера.

“Већ је инсталирано и у функцији око 40 камера, видео-надзор у том дијелу ради, а потребно је поставити и остатак опреме”, рекао је Томаш.

Он је министру Лукачу захвалио за набавку два нова возила за потребе Полицијске станице, као и на промоцији ергеле “Вучијак” са које је шест расних грла липицанера ангажовано за потребе Жандармерије.

Министар Лукач је јуче посјетио и Полицијску станицу у Прњавору.

СРНА, Т.С.