На 10. Конференцији беба у Прњавору вечерас су у “трочлано предсједништво” изабрани Урош Ковачевић, Петко Ружичић и Маја Живковић. Међу 20 пријављених беба које су испуниле критеријуме за учешће у овој манифестацији најмлађи је Урош Ковачевић, који је рођен 7. априла ове године, док је најстарији Петко Ружичић, који ће 14. јула напунити годину дана. Маја Живковић, као пето дијете у породици, изабрана је за бебу са највише браће и сестара. Малишане који су ушли у “предсједништво” општина Прњавор наградила је са по 100 КМ.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш захвалио је родитељима који су дошли са дјецом да учествују на манифестацији, као и суорганизатору kонференције, Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске. Он је подсјетио да општина Прњавор редовно учествује у овом пројекту и изразио наду да ће наредне године бити још више учесника.

На данашњој “Конференцији беба“ у пузању најбржа је била десетомјесечна Деа Чолић, док је титулу најбржег тате у пресвлачењу пелена понио Александар Бојић.

Награде за учеснике обезбиједили су и предузеће “Лебурић комерц“ и Беби шоп из Прњавора.

СРНА /Т.С/