Dvorište Mire Gačić iz Kulaša i Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Prnjavora proglašeni su najuređenijim dvorištima u okviru akcije „Izbor najuređenijeg dvorišta na području opštine Prnjavor“. Prilikom odabira pobjedničkih dvorišta presudni su bili trud i zalaganje vlasnika da dvorišta učine prijatnim za oko, rekao je Uroš Šušak, predsjednik Komisije za izbor najuređenijeg dvorišta. „Imali smo jako težak zadatak, jer su sva prijavljena dvorišta bila podjednako dobra. Presudile su nijanse, a prvenstveno činjenica koliko su domaćini sebe uložili u uređenje dvorišta.“, ističe Šušak.

Vlasnica najuređenijeg dvorišta porodično stambenog objekta, Mira Gačić je istakla, da dvorište uređuje sa velikom ljubavlju i da joj pomažu njena djeca. „Kod svih naših stanovnika trebala bi biti razvijena svijest o uređenju životnog prostora i okoline“, rekla je Gačić, te naglasila da su za pobjedu u ovom poslu potrebni velika ljubav i puno rada.

Direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“, Vojin Gluvić je rekao, da na uređenju dvorišta radi tehničko osoblje i učeničke radne sekcije, te da su u ovoj školi naročito ponosni na veliki park u kome se nalaze četinari stari oko 40 godina.

 

 

Uvjeren sam, da je dvorište naše škole jedno od najuređenijih školskih dvorišta u Republici Srpskoj. Zahvaljujem se radnicima škole i učenicima koji održavaju naše dvorište, ali i Opštini Prnjavor koja je organizovala ovu divnu akciju“, naglasio je Gluvić prnjavor .

 Čestitke pobjednicima i svim učesnicima uputio je i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš. „Uređujući svoja dvorišta na ovako kreativan način, ovi ljudi daju najbolji primjer i popravljaju sliku o cijeloj našoj opštini. Uvjeren sam da ima mnogo domaćina, koji na sličan način vode računa o svom životnom prostoru i koristim ovu priliku da ih pozovem, da već naredne godine prijave svoja dvorišta i budu dio ove akcije“, rekao je Tomaš.

 

 Javnim pozivom upućenim u akciji „Izbor najuređenijeg dvorišta na području opštine Prnjavor“ bile su obuhvaćene četiri kategorije dvorišta i to: dvorište porodično stambenog objekta, dvorište zajednice etažnih vlasnika, dvorište školskih objekata i balkon/terasa u stambenom objektu, a pravo učešća su imala sva fizička i pravna lica na području opštine Prnjavor.

 

 

 

 

dvorište Mire Gačić

dvorište Mire Gačić

dvorište Mire Gačić

dvorište OŠ “Nikola Tesla”

dvorište OŠ “Nikola Tesla”

dvorište OŠ “Nikola Tesla”