Direktor Investiciono-razvoje banke Republike Srpske, Dražen Vrhovac boravio je danas u opštini Prnjavor i tom prilikom razgovarao sa načelnikom opštine Darkom Tomaš. Razlog današnje  posjete direktora IRB-a bila je pomoć i podrška  za asfaltiranje dionice puta od Šibovske do  Kalaba u ukupnoj dužini od 1.543 metra naveo je nakon sastanka  načelnik Tomaš . „Ukupna vrijednost radova je 134.000 KM, od čega je opština Prnjavor kroz budžet obezbijedila 60.000 KM, a ostatak sredstava IRB. Veliku zahvalnost upućujem direktoru IRB-a gospodinu Vrhovcu koji je prepoznao značaj ovog projekta“, naveo je Tomaš.

Tomaš je istakao značaj ove dionice koja spaja dvije mjesne zajednice, na kojoj gravitira veliki broj poljoprivrednih proizvođača  i mještana, a koja je ujedno i  najkraća dionica kada se putuje iz Srpca preko Prnjavora u druge opštine.

„Osim direktoru IRB-a zahvalnost dugujemo i Željku Simiću koji je bio inicijator  da se riješi problem ovog putnog pravca i  koji je na sebe preuzeo aktivnosti prilikom izrade potrebne projektne dokumentacije, kao i pomoći prilikom kandidovanja projekta prema IRB-u“, naveo je Tomaš.

Direktor IRB-a Dražen Vrhovac  izjavio je danas da se u  Republici Srpskoj sprovode  64 projekta ukupne vrijednosti 8,4, miliona KM, od čega je IRB RS  obezbijedila 5,1 milion KM grant sredstava podrške lokalnim zajednicama.

„IRB  u okviru finansijskog mehanizma privodi kraju realizaciju svih projekata sedmog javnog poziva, a  koji se provodi u saradnji sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom  lokalne uprave i samouprave , UNDP-om i ambasadom Švajcarske. Trenutno smo odobrili 64 projekta širom Republike Srpske koji doprinose boljem životu građana u tim lokalnim zajednicama, a jedan od tih projekata je i asfaltiranje dionice puta Šibovska – Kalabe, u opštini Prnjavor” , rekao je Vrhovac

„Prema mojim informacijama u ovom dijelu opštine Prnjavor  gravitira više od 500 poljoprivrednih gazdinstava kojima je od izuzetnog značaja dobra putna komunikacija. IRB će i dalje podržavati sve kvalitetne projekte u ovoj opštini” , rekao je Vrhovac i zahvalio  načelniku opštine Darku Tomašu i njegovom timu na uspješnoj i kvalitetnoj realizaciji projekta, jednog od najbrže završenih uz sve postavljene uslove u okviru sedmog javnog poziva, čime su stvorene pretpostavke prijave na naredni osmi javni poziv, koji će biti objavljen do kraja ove godine.

Investiciono-razvojna banka RS je u opštinu Prnjavor do sada uložila 58,7 miliona KM svojih sredstava, od čega 6,6 miliona  KM za stambeno zbrinjavanje građana, a najviše mladih bračnih parova.