Директор Инвестиционо-развоје банке Републике Српске, Дражен Врховац боравио је данас у општини Прњавор и том приликом разговарао са начелником општине Дарком Томаш. Разлог данашње  посјете директора ИРБ-а била је помоћ и подршка  за асфалтирање дионице пута од Шибовске до  Калаба у укупној дужини од 1.543 метра навео је након састанка  начелник Томаш . „Укупна вриједност радова је 134.000 КМ, од чега је општина Прњавор кроз буџет обезбиједила 60.000 КМ, а остатак средстава ИРБ. Велику захвалност упућујем директору ИРБ-а господину Врховцу који је препознао значај овог пројекта“, навео је Томаш.

Томаш је истакао значај ове дионице која спаја двије мјесне заједнице, на којој гравитира велики број пољопривредних произвођача  и мјештана, а која је уједно и  најкраћа дионица када се путује из Српца преко Прњавора у друге општине.

„Осим директору ИРБ-а захвалност дугујемo и Жељку Симићу који је био иницијатор  да се ријеши проблем овог путног правца и  који је на себе преузео активности приликом израде потребне пројектне документације, као и помоћи приликом кандидовања пројекта према ИРБ-у“, навео је Томаш.

Директор ИРБ-а Дражен Врховац  изјавио је данас да се у  Републици Српској спроводе  64 пројекта укупне вриједности 8,4, милиона КМ, од чега је ИРБ РС  обезбиједила 5,1 милион КМ грант средстава подршке локалним заједницама.

„ИРБ  у оквиру финансијског механизма приводи крају реализацију свих пројеката седмог јавног позива, а  који се проводи у сарадњи са Министарством финансија, Министарством  локалне управе и самоуправе , УНДП-ом и амбасадом Швајцарске. Тренутно смо одобрили 64 пројекта широм Републике Српске који доприносе бољем животу грађана у тим локалним заједницама, а један од тих пројеката је и асфалтирање дионице пута Шибовска – Калабе, у општини Прњавор” , рекао је Врховац

„Према мојим информацијама у овом дијелу општине Прњавор  гравитира више од 500 пољопривредних газдинстава којима је од изузетног значаја добра путна комуникација. ИРБ ће и даље подржавати све квалитетне пројекте у овој општини” , рекао је Врховац и захвалио  начелнику општине Дарку Томашу и његовом тиму на успјешној и квалитетној реализацији пројекта, једног од најбрже завршених уз све постављене услове у оквиру седмог јавног позива, чиме су створене претпоставке пријаве на наредни осми јавни позив, који ће бити објављен до краја ове године.

Инвестиционо-развојна банка РС је у општину Прњавор до сада уложила 58,7 милиона КМ својих средстава, од чега 6,6 милиона  КМ за стамбено збрињавање грађана, а највише младих брачних парова.