На јавни позив за изражавање интереса за пословне субјекте у Прњавору за обуку нове радне снаге у оквиру пројекта “Партнерство за квалитетна радна мјеста и конкурентност” пријавило се укупно шест предузећа (два дрвопрерађивача, два предузећа из прехрамбене индустрије и по једно предузеће из металопрерађивачке и индустрије коже и обуће) која су изразила потребу за запошљавањем укупно 68 особа током 2017 и 2018. године. Од тога, највећи број новозапослених се планира у металској индустрији (29), а затим слиједе дрвопрерађивачка индустрија (16), прехрамбена индустрија (13) и индустрија обуће (10 особа).

Незапосленим особама из Прњавора ће бити пружена подршка кроз финансирање обуке за стицање вјештина у областима за која су предузећа изразила интерес. Циљ обуке је стицање специфичних вјештина потребних за рад у индустрији за 75 незапослених особа, како би се, након завршетка обуке, створили услови за запошљавање најмање 50 незапослених особа у пословним субјектима која имају потребу за новим радницима.

Пројекат је финансиран у оквиру пројекта “Подршка локалним партнерствима за запошљавање у Босни и Херцеговини”, који је финансиран од стране Европске уније и имплементиран од стране Међународне организације рада (ИЛО).

Обука за активно тражење посла за трећу групу полазника

Обука за активно тражење посла за трећу групу полазника – незапослених особа из Прњавора ће се одржати 4. и 5. децембра 2017у Дому културе у Прњавору, са почетком у 09.30 сати. Током обуке, незапослени ће радити на припреми биографије, мотивационог писма и вјежбаће интервју за посао. Све информације у вези са начином пријављивања за обуку су доступне овдје.

У оквиру пројекта Партнерство за квалитетна радна мјеста и конкурентност, већ су одржане обуке за двије групе полазника који су успјешно прошли обуку. Пројекат је финансиран у оквиру пројекта Подршка локалним партнерствима за запошљавање у Босни и Херцеговини, који је финансиран од стране Европске уније и имплементиран од стране Међународне организације рада (ИЛО).

prnjavor