Нова скупштинска већина данас је за предсједника Скупштине општине Прњавор изабрала Мирка Буквића, некадашњег члана НДП-а, док је за потпредсједника изабран Милорад Кондић из Српске радикалне странке др Војислав Шешељ.

Буквић је изабран са 16 гласова, а у изјави новинарима, нови предсједник Скупштине, рекао је да ће скупштинска већина радити и доносити одлуке у корист свих грађана општине Прњавор.

Он истиче да неће бити никакве опструкције од стране скупштинске већине када је ријеч о функционисању локалне управе и да је њихова рука пружена начелнику општине за сарадњу.

Досадашњи предсједник Скупштине, Жељко Симић истиче да је нова скупштинска већина формирана у циљу опструкције рада начелника општине, што се показало код избора вршиоца дужности начелника одјељења, јер на самом почетку нису именовани начелникови први сарадници.

Симић је нагласио, да ће уколико дође до судских спорова, данашња рјешења бити поништена, јер ће због незнања и непоштовања прописа сигурно пасти рјешење о избору Комисије за избор и именовање, која је кључна за даља именовања.

На самом почетку четвртог скупштинског засједања, изабрани су чланови Комисије за избор и именовање, а нова скупштинска већина именовала је Војиславку Гатарић за вршиоца дужности секретара Скупштине општине.

На данашњем скупштинском засједању нису прихваћени приједлози начелника општине о именовању вршиоца дужности начелника одјељења Општинске управе.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш истиче да нова скупштинска већина није формирана из добрих намјера према општини и грађанима, него из личних интереса појединаца, из чега ће овакви поступци произвести нове трошкове и спорове и успорити даљи развој локалне заједнице.

„Постоје пропусти у избору нове скупштинске већине и они ће изазвати нове судске спорове. Уколико се то деси, против свих оних који су гласали на тај начин, а упозорени су, биће поднесена кривична пријава“, рекао је Томаш.

Он је нагласио, да је нова скупштинска већина данас показала право лице на начин да су разрјешили вршиоце дужности начелника одјељења, а нису никога именовали. „Људи којима они данас нису продужили мандат, на значајан начин су допринијели развоју наше локалне заједнице.  Начелник одјељења за финансије са својим сарадницима препознао је проблем у Републици, донио Општини Прњавор милион и сто хиљада КМ, а нова скупштинска већина му није продужила мандат, што говори о њиховој искрености и намјерама”, рекао је Томаш.

Томаш истиче, да оваквим стварима СДС показује, да у Прњавору нема свог кадра, који може водити локални парламент, него су данас рехабилитовани кадрови из деведесетих година који су ведрили и облачили Прњавором.

Шеф Клуба одборника СДС-а, Милан Петровић у изјави новинарима поновио је ранији став да нова скупштинска већина неће опструисати рад начелника и да ће радити за добробит свих грађана без обзира на политичку опцију.

Данашње скупштинско засједање савршено је нешто послије 15.00 часова , а на дневном реду било је шест тачака.