Sportsko-zabavna manifestacija „Igre bez granica u BiH“ tokom koje će učenici osnovnoškolskog uzrasta na nekoliko poligona pokazati spretnost, brzinu i timski rad održaće se 17. marta u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Prnjavoru.

Koordinator projekta Željka Gajić kaže da su prijave  za takmičenje u toku i da je planirano učešće 40 ekipa različitog uzrasta. Igre koje će se izvoditi su autorske, specijalno rađene za ovu priliku.

“Zainteresovane ekipe od po 10 takmičara koji bi trebali biti istog uzrasta,  mogu se prijaviti na internet stranici  www.igrebezgranica.ba,   gdje se nalaze svi potrebni podaci, kao i video snimci sa prethodne manifestacije. Vođe ekipa mogu biti učitelji, nastavnici fizičkog vaspitanja, roditelji, treneri klubova, sportisti” , pojašnjava Gajićeva.

Ona kaže da su igre zabavnog karaktera tako da mogu svi da učestvuju, a najvažnije je da su spremni za timski rad koji je preduslov za pobjedu.

“Mališani ne treba da se plaše da učestvuju, trebaju doći i pokušati da se takmiče jer je to skakanje u vrećama, takmičenje u bušenju balona, a zabavno će biti i za publiku koja će sve pratiti sa tribina” , kaže Gajićeva.

Ona je dodala da će pored takmičenja, koje će trajati od 12.00 do 16.00 časova, u predulazu dvorane biti organizovane radionice i drugi zanimljivi sadržaji.

Uz podršku sponzora za sve učesnike biće pripremljeni i pokloni.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je ova lokalna zajednica prepoznala značaj organizovanja jedne ovakve manifestacije posvećene djeci, imajući u vidu veliko interesovanje koje je izazvala u Banjaluci u decembru prošle godine.

“Trudimo se da se sve što je dobro i pozitivno dešava i u Prnjavoru.  Borimo se da naša opština bude na dobrom glasu. Uvjeren sam da će ovo biti jedan od onih lijepih sadržaja koji će upotpuniti i obilježavanje Dana naše opštine” ,  rekao je Tomaš.

On kaže da ne misli da je zadatak Opštinske uprave da radi samo na stvaranju infrastrukture u smislu gradnje puteva, mostova, škola nego i da se upotpuni sportski i  kulturni život građana.

“Možda smo ranije malo zanemarivali zabavni dio za djecu, ali smo od početka ove godine počeli sa aktivnostima i na tom planu. Prošli mjesec obezbijedili smo klizalište, ovaj mjesec imamo Igre bez granica, a sa aktivnostima nastavićemo i dalje. Prnjavor će ove godine biti bogat i sportskim i kulturnim sadržajima” , izjavio je Tomaš.

“Igre bez granica” osim u Prnjavoru biće održane 7. aprila u Tuzli, krajem maja u Brčkom i Bijeljini, a 9. juna u Trebinju.  Do kraja godine Igre će biti upriličene i u Sarajevu, Mostaru  i Banjaluci.

SRNA, T.S.