Igor Hemun,  doplivao je prvi do Časnog krsta na tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju u Prnjavoru, organizovanom na rijeci Ukrini u Palačkovcima. Hemun je rekao da je današnjim plivanjem ostvario svoju  životnu želju.

„Prvi put plivam na Bogojavljenje. Želim to već dugo, ali evo sada mi se konačno ostvarila želja i prilika“ rekao je Igor.

 

 

 

Palačkovački sveštenikMićo Gojković, predvodio je molitvu i čin blagosiljanja rijeke Ukrine.

„Voda je izvor života, predstavlja dio čovjekovih tjelesnih potreba, ali i duhovni preporod“ , kaže Gojković. On je podsjetio da se vjerni narod okupljao na molitvi na ovom lokalitetu i prije nego što je obnovljeno plivanje za Časni krst o Bogojavljenju i u vrijeme velikih suša.

 

Pokrovitelj glavne nagrade  zlatnog dukata sa likom Svetog Jovana Krstitelja plivaču koji prvi dopliva do Časnog krsta i ove godine bila je opština Prnjavor. Načelnik opštine Darko Tomaš rekao je da je ovo jedna od najljepših manifestacija u našoj opštini. Čestitke svim učesnicima na ovogodišnjoj manifestaciji, a posebne čestitke želio bih da uputim Igoru Hemunu koji je prvi doplivao do Časnog krsta. Veliko hvala mjesnom sveštenstvu na dobroj organizaciji, ali i svim učesnicima koji su danas plivali“ rekao je Tomaš.

 

 

Na ovogodišnjem plivanju učestvovalo je ukupno 20  plivača, među kojima je bila i jedna žena.