Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас 19. сједницу, на којој је констатовано да су два новообољела лица са подручја општине Прњавор доброг здравственог стања и да су смјештена у бањалучки студентски центар.

„Новообољела лица су била у кућној изолацији од 16. марта“, речено је на данашњој сједници Општинског штаба за ванредне ситуације.

Општински штаб за ванредне ситуације формирао је карантин у два објекта, која се налазе у Спортско рекреативном центру „Борик“, за смјештај лица која не поштују мјере кућне изолације. Објекти су изван центра града и располажу основним условима за боравак.

Још једном је упућен апел грађанима да поштују мјере кућне изолације, како би се максимално смањила могућности ширења заразе вирусом корона. Из Штаба напомињу да надлежни општински органи проводе редовне контроле и сва лица која не поштују прописне мјере биће прописно кажњена.

Према извјештају Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља, на подручју општине Прњавор, данас до 9:00 часова под здравственим надзором налази се 1022 лица, док је према одобрењу епидемиолога 57 лица изашло из надзора.

До овог тренутка, регистрована су четири случаја болести COVID – 19.