У Прњавору је јуче потписан уговор о стипендирању између Фондације Хастор и 13 ученика основних и средњих школа из општине Прњавор. Неки од ученика потписали су свој први уговор, док су остали стипендисти ове фондације већ дужи низ година. У овој школској години, Фондација ће стипендирати и једног студента са подручја општине Прњавор.

Фондација Хастор у школској 2020/2021. години стипендира укупно 2207 ученика и студената са подручја цијеле Босне и Херцеговине, а стипендије се исплаћују свих 12 мјесеци у години. Годишња стипендија за ученике основних школа износи 1200 КМ, за средњошколце 1800 КМ, а за студенте 3000 КМ.

Ученици основних и средњих школа током цијеле године могу слати молбе за стипендију Фондације Хастор, а молбе се обрађују једном годишње. Студенти за стипендију могу аплицирати путем конкурса који се објављује на њиховој wеб страници. Основни услов за аплицирање је држављанство Босне и Херцеговине и редовно школовање на подручју БиХ.

За стипендију се може аплицирати електронски путем wеб странице http://fondacijahastor.ba/konkurs/ или послати молба за стипендију путем поште, без приложене документације.