U nastavku afirmacije i podrške mladim i talentovanim ljudima opštine Prnjavor, načelnik opštine, Darko Tomaš organizovao je danas prijem za Lanu Vračević učenicu drugog razreda Muzičke škole „Konstanin Babić“, i tom prilikom joj poklonio muzički instrument – flautu.

„Izuzetno sam srećna danas, ovo mi mnogo znači, jer od sada mogu učestvovati na mnogim prestižnijim takmičenjima i ostvarivati svoj san“, istakla je Lana Vračević, zahvalivši se načelniku Tomašu na svesrdnu podršku.

Pored rada, truda i talenta, za svakog instrumentalistu, instrument je jako važan, istakla je Lanina profesorica flaute Dejana Simić. „Lana je imala prepreku da učestvuje na takmičenjima višeg ranga, upravo zbog nedostatka adekvatnog instrumenta, međutim, ta prepreka je danas otklonjena i ovo joj  je samo jedan  vjetar u leđa da nastavi sa svojim trudom, i da krećemo u nove pobjede“, istakla je Simićeva.

Direktor JU Muzička škola “Konstantin Babić”, Đorđe Kovačević izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost načelniku opštine za povod današnjeg prijema i dodao da će flauta sigurno Lani doprinijeti u njenom daljem radu i kasnijem opredjeljenju za profesionalca muzičkog.

„ Nama muzičarima bez instrumenta nema napretka, hvala načelniku Tomašu za današnji gest i nadam se da  nije posljednji, jer ćemo u budućnosti svakako nastaviti sa intenzivnom saradnjom“, istakao je Kovačević.

Načelnik opštine Darko Tomaš uputio je čestitke Lani na dosadašnjim rezultatima koje je ostvarivala, ističući da je ovo bio samo jedan mali vid podrške ka njenom daljem usavršavanju i obrazovanju.

„Uvjeren sam da će sa kvalitetnijim muzičkim instrumentom Lana dati još  bolje rezultate. Ono što mi nastojimo jeste da sve mlade, talentovane i uspješne učenike, studente i sve one kojima je potrebno, da ih podržimo, jer se uspjeh naše lokalne zajednice mjeri se brojem uspješnih mladih ljudi. Zahvalnost rukovodstvu škole koji nam ukaže na svoje potrebe, na njima je da ostvaruju rezultate, a na nama da im pružimo podršku“ , istakao je načelnik Tomaš.