Европска банка за обнову и развој објављује пројектни позив за подршку предузећа из различитих индустрија, као што су прехрамбена индустрија, дистрибуција и велепродаја, грађевинарство и инжењеринг. Циљ пројекта је спајање клијената са локалним консултантима и међународним савјетницима, који могу помоћи у трансформацији разних врста пословања. Било да је ријеч о интернет страници, управљању квалитетом, маркетиншкој стратегији или новој структури управљања, ради се на дефинисању пројекта који најбоље одговара потребама клијента.

Критеријуми за аплицирање:

  • Величина предузећа: До 50 милиона ЕУР годишњег прихода или са укупном вриједности биланса стања мањом од 43 милиона ЕУР. Предузећа која имају мање од 250 запослених.
  • Власништво: Приватна предузећа у локалном власништву.
  • Године постојања: Дуже од двије године.
  • Индустрија: Предузећа из скоро свих сектора, осим предузећа која су активна у војној индустрији, дуванској индустрији, коцки или финансијским услугама.
  • Интегритет: Од предузећа са којима се сарађује очекује се висок ниво интегритета. Не сарађује се са предузећима против којих се воде правни процеси, који би могли утицати на имплементацију пројекта.

Детаљне информације и пројекту, као и пројектну документацију, можете видјети овдје: http://www.ebrd.com/work-with-us/advice-for-small-businesses/bosnia-and-herzegovina.html