IMG_2321Награду општине Прњавор за најуређеније двориште школског и породичног стамбеног објекта добили су прњаворска Гимназија и Драган Красић из Гусака. Награде су биле предвиђене и за најљепше двориште заједнице етажних власника и најљепше уређени балкон у стамбеном објекту, али у ове двије категорије није било пријављених кандидата. Комсија је приликом избора оцјењивала одржавање и његовање биљака и земљишта, вриједност биљног покрова, естетски угођај, амбијент, уложени труд и креативност. Предсједник Комисије Урош Шушак каже да је било укупно 12 пријава у двије категорије.

двориште ЈУ Гимназија ПрњаворНачелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је уручио награде, рекао је да су добитници својим радом и залагањем допринијели не само да њихова дворишта буду уредна и лијепо изгледају, већ и љепшем изгледу општине у којој живе и раде. “Ово што смо имали прилику видјети вриједно је наше пажње. Увјерен сам да ћемо исту акцију поновити и наредне године и да ће она бити масовнија јер сигурно има много више људи који уређују своја дворишта, али можда нису знали за акцију, па се нису пријавили”, рекао је Томаш.

Он је подсјетио да је ова акција обновљена након девет година паузе. Директор Гимназије Љубинка Станић каже да ова образовна установа све више ради на уређењу школског дворишта како би се створили пристојни услови за рад ученика и радника. “Драго ми је што су ученици наше школе сами одрадили највећи дио посла око уређења дворишта, а у протеклом периоду у рад је доста укључена и еколошка секција. Цијеле године уређујемо школско двориште”, рекла је Станићева. Добитник награде за најуређеније двориште породичног стамбеног објекта Драган Красић каже да уређење дворишта изискује много уложеног времена и одрицања, али и да истовремено може бити лијеп хоби и начин за опуштање. Избор најуређенијег дворишта завршна је активност у оквиру акције прољећног уређења општине Прњавор.

СРНА, Т.С.

 

двориште Красић Драгана

двориште Красић Драгана

двориште Красић Драгана

двориште Красић Драгана

двориште Красић Драгана

 

двориште ЈУ Гимназија Прњавор

двориште ЈУ Гимназија Прњавор

 

двориште ЈУ Гимназија Прњавор

двориште ЈУ Гимназија Прњавор