Омладинска банка у Прњавору у сарадњи са Општином Прњавор и Фондацијом „ Мозаик“, на основу аплицираних пројеката у трећем позиву на микробизнисе, одобрила је двојици младих предузетника грант од укупно 4.000 КМ.

Оба микробизниса ће се регистровати као основна дјелатност – самостални предузетник, а Општина Прњавор и Фондација „Мозаик“ обезбједили су за ову намјену по 2.000 КМ.

Ауто сервису „Симић“ , власника Бранка Симића одобрено је 2.000 КМ за куповину машине за чишћење и мијењање уља у мијењачима и АС М ауто, власника Марка Пушића исти износ за набавку додатног алата.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да су на овај начин двојица младих људи обезбједила иницијална средства за самозапошљавање и најавио да ће локална заједница и у наредном периоду помагати младима који желе да ријеше питање запослења.

„Захвалност Фондацији ‘Мозаик’ која нам је партнер у овом пројекту, као и Омладинској банци и Омладинском центру на уложеном труду и реализацији многих важних пројеката у нашој локалној заједници“ , рекао је Томаш.

Он је истакао да се некада важност пројекта не мјери висином финансијског учешћа него идејом  и рјешењем конкретног проблема.

Из Омладинске банке Прњавор наглашавају да је ова година за њих била јако успјешна јер су осим два микробизниса, за која су данас потписани уговори, реализовали још девет различитих пројеката.

СРНА Т.С.