У просторијама Општине Прњавор данас су потписани уговори о донацији грађевинског материјала за стамбено збрињавање двије повратничке породице са подручја општине Прњавор. Уговор су, осим корисника, потписали Федерално министарство расељених особа и избјеглица, које је обезбиједило средства за грађевински материјал, те Општина Прњавор у својству координатора.

Представница Федералног министарства расељених особа и избјеглица Емира Мешић истакла је да министарство у континуитету помаже повратничке породице са подручја општине Прњавор.

“Прошле године смо уручили донације за три повратничке породице из Прњавора, ове године су предвиђене двије, а надамо се да ћемо и у наредном периоду наставити са овом праксом”, изјавила је Мешићева и додала да корисници у оквиру донације добију све што им је потребно да би створили минимум стамбених услова за пристојан живот.

Према њеним ријечима, сваки корисник мора испунити опште, законом прописане услове, као и посебне критеријуме.

“Општи услови су да има статус повратника и имовину, да је 1991. године живио на адреси на којој тражи обнову и да има потписану изјаву да ће након донације ту живјети, док се у посебне критеријуме убраја социјални статус повратника”, нагласила је Мешићева.

Замјеник начелника општине Прњавор Славиша Миланковић нагласио је да Општина Прњавор има улогу координатора у овом пројекту, док министарство покрива комплетну финансијску конструкцију.

“Ово је примјер добре сарадње и захвални смо Федералном министарству расељених особа и избјеглица, јер ће наши суграђани добити кров над главом”, изјавио је Миланковић, додавши да је повратак расељених лица са подручја општине Прњавор реализован у максималном обиму.