Начелник општине, Дарко Томаш даровао је данас златним дукатима двије прворођене бебе у 2022. години. Бебе су рођене истог дана и у исто вријеме, 02. јануара 2022. године у 12:20 часова, једна у Универзитетско клиничком центру Бања Лука, а друга у Болници Градишка.

 Због погоршане епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона и сигурности беба, даривање је уприличено у Кабинету начелника, гдје су присуствовале само мајке прворођених беба. Данијела Радић-Малетић родила је сина Огњена, а Данијела Дебељак ћерку Јовану. Обје мајке захвалиле су начелнику на пријему и урученим поклонима.

 „Општина Прњавор традиционално дарује дукат првој рођеној беби у Новој години, а ако је судити по томе, 2022. година би требала бити и више него успјешна, јер смо богатији за двије бебе рођене у исто вријеме. Честитамо породици Радић из Горњих Гаљиповаца који су добили дјечака и породици Дебељак из Доње Мравице који су богатији за дјевојчицу и желимо им добро здравље, дуг живот и да их само срећа прати!“, рекао је начелник општине, Дарко Томаш, те нагласио да је ово даривање једна од најљепших дужности начелника.