Za učenike Osnovne škole “Nikola Tesla” u Prnjavoru danas je upriličeno druženje sa književnikom Urošem Petrovićem i interaktivne radionice „Zagonetne priče“.

Druženje je organizovala Narodna biblioteka kao dio programa obilježavanja 24. marta, Dana opštine Prnjavor.

Petrović je u izjavi pojasnio da to nije bio klasičan književni susret već radionica za razmišljanje.

“Danas smo rešavali zagonetke s ciljem da ohrabrim decu da menjaju svet tako što će menjati sebe, razmišljati” , rekao je Petrović.

Direktor OŠ “Nikola Tesla” Milan Vranić kaže da ova obrazovna ustanova pod stručnim nadzorom nastavnika i tima za talentovanu djecu podstiče rad i napredak kod učenika, otkriva nove talente.

“Stalno pratimo rad učenika, učestvujemo u njihovom razvoju. Čast nam je što smo danas ugostili pisca čiju lektiru koriste naši učenici, radionica je bila zanimljiva, djeca su uživala” , rekao je Vranić.

Direktor Narodne biblioteke Dušan Marić je istakao da ova ustanova u poslednje vrijeme ima povećan broj aktivnosti rada sa djecom.

On je najavio ponovni dolazak pisca Roberta Takariča iz Srbije početkom aprila, tradicionalnu školu stripa i rad sa predškolskom djecom.

Uroš Petrović je autor 21 knjige i dobitnik velikog broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade. Po njegovom romanu „Peti leptir“ snimljen je prvi dugometražni „3D“ film u istoriji srpske kinematografije. Autor je i više originalnih stonih društvenih igara od koje su tri nagrađene priznanjem „Dobra igračka prijatelja djece Srbije“ i dvije nagradom Gran Pri za igračke sa svrhom.

Srna T.S.