У просторијама Општине Прњавор, у поводу почетка нове школске године, данас је за једанаест ученика ромске националности, организована додјела новчаних средстава за уџбенике и школски прибор.

Према званичним подацима, једанаесторо дјеце из реда ромске популације похађа основну и средњу школу у Прњавору, док према посљедњем попису на подручју ове општине живи укупно 38 припадника ове националне мањине.

Ненад Мирковић, предсједник Удружења Рома општине Прњавор истакао је да већ 18 година Општина Прњавор пружа подршку и помоћ ромској популацији, како у финансијском, тако и у здравственом смислу, стамбеном збрињавању и при запошљавању. „Захваљујући начелнику Дарки Томашу, од 2016. године постали смо прва општина у региону која је завршила стамбено збрињавање за ромску популацију, те имамо преко 50% запослених“, рекао је господин Мирковић, додавши да на подручју општине Прњавор укупно има 20 ромске дјеце.

 Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш похвалио је сарадњу Удружења Рома са Општином Прњавор, те истакао да општина увијек стоји на располагању за било који вид подршке и помоћи. „Посебно је задовољство пружити помоћи младој популацији, с циљем да се образују и усавршавају, јер на тај начин граде своју будућност и будућност цијеле заједнице“, рекао је он.

 Дјеца су исказала захвалност Oпштини и начелнику за помоћ и сретни су јер су се заједно са својим другарима вратили у школске клупе.