Dnevni centar „Neven“ sinoć je svečanom akademijom obilježio deset godina postojanja. 

Osnovan je kao podrška roditeljima, da djecu sa poteškoćama u razvoju uključe u aktivnosti Centra i integrišu u sredinu u kojoj žive, kroz razvijanje vještina koje će im pomoći u samozbrinjavanju i razvijanju kreativnosti.

U svom radu Dnevni centar “Neven” ima podršku Centra za socijalni rad, Opštine Prnjavor, ali i brojnih udruženja i pojedinaca.

Svečanoj akademiji je prisustvovao i načelnik opštine, Darko Tomaš koji je napomenuo da je zahvaljujući djelovanju Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoju široj javnosti ukazano na probleme sa kojima se susreću štićenici Centra i njihove porodice.

„Oni su naši mali junaci, a njihovi roditelji i svi ljudi koji rade u Dnevnom centru zaslužuju podršku i čestitke na požrtvovanosti.  Lokalna zajednica će uvijek biti uz njih, što je pokazala u proteklih 10 godina, a tako će biti i u godinama koje predstoje“, rekao je Tomaš.

Štićenici Dnevnog centra „Neven“ u saradnji sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom „Prosvjeta“ iz Prnjavora učestvovali su u prigodnim i njima prilagođenim folklornim, glumačkim i plesnim koreografijama.