Grupa od 25 učenika iz Zvečana koja boravi u sedmodnevnoj posjeti opštini Prnjavor  danas je posjetila ergelu “Vučijak“.

Nastavnik Nemanja Milošević koji je u pratnji mališana sa Kosova i Metohije kaže da je ova posjeta djeci privukla veliku pažnju jer  u Zvečanu nemaju ergele. On kaže i da su tokom boravka u Prnjavoru naišli na lijep prijem.

“Izuzetno nam je lepo, domaćini su nas dočekali na pravi način i trude se da svaki dan nešto novo pokažu našoj deci. Deca se međusobno veoma dobro razumeju  jer su okolnosti u kojima odrastaju slične s obzirom na sudbine srpskog naroda na Kosovu i Metohiji,  ali i na ovim prostorima”, kaže  Milošević.

Mališani sa Kosova i Metohije  danas su posjetili i Banju Kulaši.

Osmi projekat Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske “Spojimo đecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” obuhvatio je 1.030 gostiju sa Kosmeta – 900 najboljih učenika, oko 80 prosvjetnih radnika i 50 dejce i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice. Oni su smješteni u 19 gradova i opština Republike Srpske.

SRNA/T.S.