Delegacija Sremskih Karlovaca danas je posjetila opštinu Prnjavor, te na taj način započela aktivnosti na uspostavljanju saradnje između ove dvije lokalne zajednice.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić pojasnio je da su prvi kontakti dvije opštine uspostavljeni zahvaljujući privrednicima iz Prnjavora.

„Ovo je naš prvi zvanični kontakt i razgovori o budućoj saradnji. Nadam se da ćemo ubrzo formalizovati i definisati oblasti društvenog i privrednog života u kojima će biti uspostavljena ta saradnja“, rekao je Simić.

Predsjednik Skupštine opštine Sremski Karlovci, Boban Petković zahvalio je domaćinima na pozivu i gostoprimstvu rekavši da ove dvije opštine imaju mnogo zajedničkoga, a prije svega multietičnost i suživot sa ostalim narodima.

„Iz izlaganja načelnika opštine, Darka Tomaša smo uvideli da je Prnjavor trenutno razvijeniji od nas, posebno kada govorimo o privredi, ali očekujemo da se u bliskoj budućnosti i kod nas situacija, uz podršku države Srbije, promeni“, rekao je Petković.

On je izrazio nadu o bratimljenju dvije lokalne zajednice i pozvao rukovodstvo opštine Prnjavor u uzvratnu posjetu.

U delegaciji iz Sremskih Karlovaca bili su i član opštinskog vijeća Sunčica Milinović i direktor komunalnog preduzeća Radoslav Janković.

Srna T.S.