У посјету општини Прњавор данас је стигла делегација из Румуније, предвођена амбасадором Босне и Херцеговине у Букурешту, Милетом Васићем, представницима округа Дамбовица, регионалне Привредне коморе, Универзитета Валахија, те града Трговиште. У просторијама Општинске управе општине Прњавор, госте из Румуније дочекали су представници општинске власти, предвођени начелником општине Прњавор Дарком Томашом и предсједником Скупштине општине Жељком Симићем.

Начелник Томаш захвалио се гостима на посјети, те им пожелио добродошлицу и угодан боравак у Прњавору.

“Увјерен сам да општина Прњавор има искрене пријатеље у људима који су данас са нама, а током дана ћемо разговарати о томе како ојачати везе и додатно унаприједити сарадњу”, изјавио је Томаш, истакавши да постоји велики простор за унапређење економске сарадње.

“Наш циљ је да представимо привредне потенцијале наше локалне заједнице, могућности улагања, као и да представимо успјешне привреднике који послују на подручју наше општине”, истакао је Томаш, те додао да би домаћи привредници на тај начин могли да пронађу пут ка неким новим тржиштима.

Амбасадор Босне и Херцеговине у Букурешту Миле Васић истакао је да Румунија одлучно корача ка економском развоју, те да су могућности сарадње општине Прњавор и Републике Српске са округом Дамбовица огромне.

“Румунија је у посљедњих неколико година међу три земље Европске уније по расту и развоју, тако да из њиховог искуства у погледу привлачења страних инвеститора можемо да научимо много”, изјавио је Васић, те додао да би требало размотрити могућност заједничког аплицирања према фондовима Европске уније.

Након састанка са представницима локалне власти, гости из Румуније посјетиће фирме Младегс Пак и Топлинг.