Делегација Удружења Пољака “Болеславјец” из Прњавора од сутра до 4.јула боравиће у побратимском граду Болеславјецу у Пољској.

Координатор пројекта Томислав Дуртка каже да је цијели пројекат урађен у сарадњи са Удружењем „Реемигранти из Босне“ из Болеславјеца, а спонзорисан од стране Владе Пољске.

Дуртка каже да је у оквиру посјете планирано одржавање колоније језика, као и школа фолклора за дјецу из Удружења Пољака ”Болеславјец” из Прњавора, која ће заједно са родитељима боравити у Пољској.

У посјету иде и мултиетнички оркестар Мала Европа који ће свирати и пјевати пјесме са нашег простора радо прихваћене и слушане у побратимском граду. У оквиру традиционалне културне размјене између Прњавора и Болеславјеца са нама иду и истакнути прњаворски сликари Иван Нешић и Златко Милијевић који ће се представити пољској публици“ , прецизирао је Дуртка.

Из општине Прњавор  у Болеславјец путује и четворочлана делегација ове локалне заједнице коју ће предводити предсједник Скупштине општине Прњавор Жељко Симић.

Они ће 29. и 30 . јуна присуствовати Фестивалу Европске културе.

Традицију добрих односа Прњавор и Болеславјец његују још од 1974. године када је први пут потписан споразум о сарадњи, а обновљен 1988. и 2006. године.