Међународна улична трка “Прњавор 2020”, чији је домаћин Атлетски клуб /АК/ “Прњавор”, биће одржана данас уз посебне мјере због пандемије вируса корона.

Трка, која је више пута одгађана због новонастале епидемиолошке ситуације, одржава се поводом 24. марта – Дана општине Прњавор, а ове године је добила престижни статус пет звјездица.

“Надамо се да ћемо организацијом успјети да одржимо услове Европске атлетске асоцијације. Добили смо подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, Општине Прњавор и Општинског штаба за ванредне ситуације”, рекао је Срни предсједник АК “Прњавор” Жељко Петровић.

Он је навео да ће у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске бити испоштовани предвиђена дистанца између учесника и ношење заштитних маски.

“Жао нам је што овај пут на стази нећемо видјети Кенијце и Етиопљане јер би они по повратку у своје земље морали ићи у карантин на 15 дана, али ћемо упркос томе имати квалитетну трку уз наступ најбољих атлетичара из Србије, Хрватске и БиХ”, истакао је Петровић.

Он је захвалио тиму АК “Прњавор” који је и у овом спацифичном времену успио организовати 21. Међународну уличну трку, као и златном спонзору предузећу “Комерц Мали” из Прњавора.

Прве трке у којима ће наступити цицибани, ученици основних и средњих школа почињу у 13.50 часова, а почетак главне међународне трке предвиђен је у 14.30. часова.

СРНА, Т.С.

There are no comments yet.

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).