Kolo srpskih sestara Opštine Prnjavor, bez obzira na trenutnu situaciju sa korona virusom,  odlučno je i ove godine da provede dio svojih Svetosavskih aktivnosti. Iz tog razloga potpredsjednica KSS-a  posjetila je danas načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša  i tom prilikom  uručila mu  tradicionalnu svetosavsku krofnu kao i  zahvalnicu   za dosadašnju opštinsku pomoć  u realizaciji humanitarnih aktivnosti.

Predstavnice KSS-a tokom narednih dana posjetit će prijatelje Kola, donatore, privrednike, i goste tradicionalne Svetosavske zabave uručiti im krofnu uz prateća pisma i pojedinim donatorima zahvalnice“, rekla je Gospa Popadić potpredsjednica prnjavorskog  KSS-a, dodajući da su za  2021. godinu već usvojene nove aktivnosti, koje su na prijedlog opštinske Boračke organizacije i tiču se porodica iz reda boračke kategorije.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš čestitao je i izrazio svoju zahvalnost članicama KSS-a na svim aktivnostima koje godinama čine na području naše lokalne zajednice. „Opština je uvijek bila partner Kolu za sve aktivnosti, to će se nastaviti i u narednom periodu. Danas smo razgovarali o svim budućim aktivnostima, ali i konstatovali da su sve one prethodne provedene kako su i planirane i kakva im je najmena bila. Žao mi je što ove godine, zbog situacije sa korona virusom, neće biti održana tradicionalna Svetosavska zabava, ali podrška Opštine neće izostati ni u narednom periodu  za sve   programske aktivnosti članica Kola, sa posebnim naglaskom na humanitarni dio“, istakao je nakon sastanka načelnik Tomaš.

Tomaš  se ovom prilikom zahvalio i predsjednici Republike Srpske, Željki Cvijanović koja je iz svog Kabineta 2019. godine izdvojila 10.000,00 KM za gradnju kuće porodice Rakić, a 2020. godine, pomogla sa 7.000,00 KM za gradnju kuće porodice Vasić iz sela Čorle. „ Moj apel i ovom prilikom i prema Kabinetu predsjednika RS i svima koji mogu pomoći, da se uključe u ove aktivnosti, jer zaista članice Prnjavorskog KSS-a sredstva usmjere tamo gdje je najpotrebnije i na taj način  dijelom rade posao i Centra za socijalni rad i posao načelnika opštine Prnjavor“, zaključio je Tomaš.