Општинска управа општине Прњавор оштро демантује наводе Мирка Буквића, да је рјешење о разрјешењу потпредсједника Скупштине општине Прњавор обрадила и припремила Стручна служба Скупштине општине Прњавор на челу са бившим секретаром Скупштине општине.

Овим путем информишемо јавност, да је рјешење о разрјешењу предсједника и потпредсједника Скупштине општине Прњавор, као и рјешење о именовању, у Стручну службу доставила НОВА СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА, како је и дефинисано Пословником о раду Скупштине општине.

О наведеном рјешењу о разрјешењу потпредсједника Скупштине општине, своје мишљење дала је Комисија за избор и именовање, у саставу Милан Петровић, Милорад Кондић, Горан Шарчевић, Миле Шљивић и Вукашин Бацковић, која је са пет гласова ЗА рјешење прихватила, након чега су одборници рјешења о разрјешењу и усвојили на сједници Скупштине општине. Усвојено рјешење достављено је предсједнику Скупштине општине на потпис, како и налажу законски прописи.

Такође, желимо упознати јавност да Статутарно – правна комисија, на одржаној трећој сједници наведена рјешења није ни разматрала, што је и констатовано у записнику.

Шокирани смо неистинама које је изнио Мирко Буквић, те начином на који покушава обманути јавност пребацујући одговорност за своје незнање на службенике Општине управе општине Прњавор.