Начелник општине, Дарко Томаш уприличио је данас пријем за атлетичарку Јелену Гајић из Прњавора која је у Црној Гори оборила нови рекорд Републике Српске у трчању на 800 метара, са оствареним резултатом 2.05 минута.

Након петнаестодневних припрема у Црној Гори у склопу Атлетског савеза Републике Србије, за Јелену је сезона одлично почела. „Веома сам задовољна постигнутим резултатом и обарањем новог рекорда Републике Српске који је био потпуно неочекиван. У наредном периоду очекују ме бројни европски митинзи, а крајњи циљ ове сезоне јесте Европско првенство које ће се одржати у августу мјесецу у Минхену“, рекла је Јелена, те захвалила начелнику Томашу на пријему и подршци коју пружа њој и њеном клубу.

Важно је напоменути да се Јелена након оствареног резултата тренутно налази на 15. мјесту европске ранг листе у трчању на 800м.

Начелник општине, Дарко Томаш нагласио је да је Јелена већ пет пута била најбољи спортиста општине Прњавор, те јој честитао на обарању новог рекорда РС. „Посебно нам је драго што Јелена има амбиције да обори и тренутно остварени рекорд. Желимо јој успјех у њеним намјерама, да оствари норму за одлазак на Европско првенство, а затим и на Олимпијске игре. Општина ће свакако дати подршку да дође до остварења таквих резултата“, рекао је Томаш.