Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Прњавора јубиларном 40. представом у извођењу омладинског ансамбла и фото-ретроспективом изведених представа и добијених награда обиљежила је 15 година постојања и успјешног рада.

Премијерно извођење представе “Већ виђено” – својеврсног мјузикла у коме су чланови омладинског ансамбла показали завидну музичку и сценску трансформацију и знање, публика је наградила овацијама и аплаузима након сваке од изведених тачака.

Руководилац прњаворског аматерског позоришта Бранкица Радоњић рекла је Срни да Драмска сцена у сумирању протеклих 15 година рада може бити задовољна постигнутим.

 “Кроз статистику можемо рећи да смо остварили 40 позоришних представа, више од 220 пута смо стали на позоришне даске, појединачно или групно кроз све области драмске умјетности и освојили мноштво позоришних награда на фестивалима”, навела је Радоњићева.

Она је додала да Драмска сцена паралелно припрема представе за дјецу и одрасле, тако да публика и даље може очекивати нешто ново из ове креативне радионице.

На синоћњој манифестацији уручене су захвалнице појединцима и колективима који су их пратили и подржавали у протеклих 15 година рада, а у Центру за културу поводом овог јубилеја организована је и вишедневна презентација плаката свих позоришних представа које су извели, као и поставка позоришних костима.

СРНА /Т.С/