Атлетски репрезентативци Србије из Новог Пазара Амела Терзић и Елзан Бибић побједници су 20. Међународне уличне трке у Прњавору.

Терзићевој је ово трећа узастопна, а укупно пета побједа на трци у Прњавору. Бибићу је ово први трон, а до сада је  на трци у Прњавору учествовао четири пута.

Међународну уличну трку у Прњавору, која другу годину има статус три златне звјездице потврђене од Европске атлетске асоцијације, подржало је и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске. Помоћник министра Драган Јаћимовић истакао је да Влада Републике Српске и ресорно министарство подржавају лијепе догађаје, а да је трка у Прњавору један од њих.

„Атмосфера у Прњавору је данас била изузетна. Промоција атлетике на врхунском нивоу са врхунским атлетичарима, а трка додатно добија на значају јер има и хуманитарни карактер“ , рекао је Јаћимовић и уједно Прњаворчанима честитао Дан општине Прњавор. Jубиларну 20. Међународну уличну трку отворио је начелник општине Прњавор, Дарко Томаш. Начелник Томаш је нагласио, да је ово једна од ријетких трка у БиХ које имају ранг од три звјездице и најавио да ће локална власт наставити да улаже у организацију како би се достигао стандард од пет звјездица.

“ Данас у Прњавору није био само празник атлетике, него спорта уопште. Сљедеће године ћемо сигурно настојати да трку подигнемо на још виши ниво“ , поручио је Томаш, који је учествовао и хуманитарној трци на 1.000 метара. У хуманитарној трци су поред бројних чланова других спортских клубова, појединаца, учешће узели и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, као и савјетник предсједника Владе Републике Српске Далибор Томаш. Сва средства прикупљена од хуманиране акције намијењена су за помоћ Удружењу родитеља  дјеце са потешкоћама у развоју  „Невен“ из Прњавора.

Предсједник Атлетског клуба „Прњавор“ и домаћин Жељко Петровић каже да је довољно видјети списак учесника да се изведе закључак какав је квалитет имала трка и колика је била масовност. 

Истакао је да су у данашњој трци учествовали спортисти из Кеније, Норвешке, Хрватске, Србије, да је конкуренција била изузетно јака и да се данас могао видјети прави спектакл.

Осим главних трка било је организовано и такмичење основаца од првог до деветог разреда, трка средњошколаца, цицибана и Дневног центра „Невен“. 

Међународна улична трка организује се у оквиру обиљежавања 24. марта, Дана општине Прњавор.