Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš obišli su danas radilište gdje su u toku završni radovi na asfaltiranju Ulice Milana Tepića, a za ovaj zajednički projekat izdvojeno je 60.000 KM. Za ove radove Sekretarijat je obezbijedio 50.000 KM, a opština Prnjavor iz budžeta je izdvojila 10.000 KM. Aćić je istakao da će uređenjem ove ulice izbjegla i raseljena lica koja u njoj žive moći da riješe sve komunalne i infrastrukturne probleme sa kojima se suočavaju. On je najavio da bi u ovoj godini trebao biti realizovan još jedan veći projekat.

“Taj projekat će biti realizovan nakon što Vlade Republike Srpske odobri finansiranje. U ovoj opštini nastavljamo i sa Regionalnim stambenim programom u okviru kojeg bi ove godine trebale biti završene individualne stambene jedinice”, rekao je Aćić.

On je istakao da će Republički sekretarijat i Vlada Srpske i dalje kroz programe, kao i kreditna i donatorska sredstva nastaviti da podržavaju opštinu Prnjavor, koja uredno i na vrijeme sprovodi svoje obaveze u zajedničkim projektima, ali i izdvaja sopstvena budžetska sredstava za njihovu realizaciju.

Tomaš je naglasio je da je ovo najbolji primjer odlične saradnje republičkih i opštinskih vlasti, u ovom slučaju Sekretarijata, sa kojima je već realizovano nekoliko zajedničkih projekata. On je podsjetio da je nedavno stavljena u funkciju zgrada sa 14 stanova čiju je izgradnju finansirao Sekretarijat, kao i da su realizovani projekti izgradnje nekoliko individualnih stambenih jedinica.

SRNA /T.S/