Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић и начелник општине Прњавор Дарко Томаш обишли су данас радилиште гдје су у току завршни радови на асфалтирању Улице Милана Тепића, а за овај заједнички пројекат издвојено је 60.000 КМ. За ове радове Секретаријат је обезбиједио 50.000 КМ, а општина Прњавор из буџета је издвојила 10.000 КМ. Аћић је истакао да ће уређењем ове улице избјегла и расељена лица која у њој живе моћи да ријеше све комуналне и инфраструктурне проблеме са којима се суочавају. Он је најавио да би у овој години требао бити реализован још један већи пројекат.

“Тај пројекат ће бити реализован након што Владе Републике Српске одобри финансирање. У овој општини настављамо и са Регионалним стамбеним програмом у оквиру којег би ове године требале бити завршене индивидуалне стамбене јединице”, рекао је Аћић.

Он је истакао да ће Републички секретаријат и Влада Српске и даље кроз програме, као и кредитна и донаторска средства наставити да подржавају општину Прњавор, која уредно и на вријеме спроводи своје обавезе у заједничким пројектима, али и издваја сопствена буџетска средстава за њихову реализацију.

Томаш је нагласио је да је ово најбољи примјер одличне сарадње републичких и општинских власти, у овом случају Секретаријата, са којима је већ реализовано неколико заједничких пројеката. Он је подсјетио да је недавно стављена у функцију зграда са 14 станова чију је изградњу финансирао Секретаријат, као и да су реализовани пројекти изградње неколико индивидуалних стамбених јединица.

СРНА /Т.С/